Antena 3 CNN Externe Germania, Franţa şi FMI neagă iminenţa unui acord cu Grecia

Germania, Franţa şi FMI neagă iminenţa unui acord cu Grecia

Germania, Franţa şi FMI neagă iminenţa unui acord cu Grecia
Sursa foto: Foto: abcnews
28 Mai 2015   •   11:25

Germania şi Franţa au negat faptul că acordul cu Grecia privind noul program de reformă este unul iminent. De asemenea directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat, la o televiziune germană, că mai sunt multe de făcut înainte de deblocarea programului de finanţare. Delegaţii prezenţi la reuniunea miniştrilor de Finanţe din G7 de la Dresda s-au abătut de la programul oficial al întâlnirii pentru a respinge afirmaţiile oficialilor greci că acordul este aproape şi au cerut eforturi mai mari pentru deblocarea programului de finanţare.

"Negocierile dintre cele trei instituţii şi guvernul elen nu au progresat prea mult, deocamdată", a declarat ministrul de Finanţe german Wolfgang Schaeuble, miercuri seara târziu, el adăugând că este întotdeauna destul de surprins când oficialii eleni afirmă cu acordul este aproape.

Totodată Şefa FMI a declarat că mai sunt multe de făcut înainte ca Grecia şi creditorii internaţionali să ajungă la un acord referitor la reforme care să deblocheze programul de ajutor financiar de 240 de miliarde de euro, din care statul elen mai are de primit 7,2 miliarde de euro. "Lucrăm la o soluţie pentru Grecia şi nu pot spune că am obţinut rezultate substanţiale", a arătat Lagarde.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close