Antena 3 CNN Externe Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii. Vedeţi care sunt râurile vizate

Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii. Vedeţi care sunt râurile vizate

Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii. Vedeţi care sunt râurile vizate
16 Apr 2014   •   14:56
O avertizare cod galben de inundanţii a fost emisă pentru râuri din judeţele Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. De miercuri până vineri seară, se pot produce creşteri de debite şi niveluri.

Avertizarea a fost emisă pentru râurile din bazinele Caraş, Nera, Cerna ( judeţul Caraş-Severin), Drincea (Mehedinţi), Desnăţui (Dolj), pentru unii afluenţi ai Jiului (în Gorj, Dolj şi Mehedinţi), dar şi pentru unii afluenţi ai Oltului inferior (în Gorj,Vâlcea, Olt şi Dolj), fiind valabilă de miercuri, ora 20.00, până vineri, la ora 18.00.

"Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie", se arată în atenţionarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Potrivit hidrologilor, aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

Creşteri importante de debite, care ar putea să ducă la atingerea cotelor de atenţie, s-ar putea produce şi pe alte râuri mici din sudul şi estul ţării.

Cod galben de PLOI abundente şi NINSORI, emis în urmă cu puţin timp. Vezi zonele afectate

×
Subiecte în articol: inundatie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close