Antena 3 CNN Externe Hollande: În ciuda sancţiunilor actuale, Franţa va furniza Rusiei navele Mistral

Hollande: În ciuda sancţiunilor actuale, Franţa va furniza Rusiei navele Mistral

Hollande: În ciuda sancţiunilor actuale, Franţa va furniza Rusiei navele Mistral
20 Aug 2014   •   16:28

Nu există nimic care să oprească Franţa să furnizeze Rusiei navele militare portelicopter de tip Mistral, a declarat astăzi preşedintele Francois Hollande.

"Nivelul sancţiunilor actuale nu reprezintă un impediment pentru derularea corectă a contractului cu Rusia. În cazul în care tensiunile vor escalada, va trebui să ne gândim la alte soluţii. Deocamdată, în ceea ne priveşte, situaţia este clară", a spus liderul de la Paris, citat de Le Monde.

În iunie 2011, Rusia şi Franţa au semnat un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari, prin care Parisul se angajează să livreze Moscovei două nave Mistral.
Prima navă de acest fel, Vladivostok, este aşteptată să intre în posesia Rusiei până la sfârşitul acestui an. Cea de-a doua, Sevastopol, ar trebui să fie livrată pe parcursul anului 2015.

Afacerea dintre cele două state a fost periclitată după ce Occidentul a impus sancţiuni dure Rusiei, pe fondul situaţiei din Ucraina.
Partea franceză a spus întotdeauna că-şi va respecta contractul cu Rusia şi va furniza navele în termenul prevăzut.

Potrivit unor date furnizate de către oficiali ruşi, navele Mistral vor fi integrate în Flota Rusă din Pacific. Fiecare dintre acestea este capabilă să transporte pe punte 16 elicoptere, patru amfibii de desant, 70 de vehicule blindate şi 450 de militari.

×
Subiecte în articol: franta, paris Francois Hollande
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close