Antena 3 CNN Externe În numai o săptămână, peste 1.260 de oameni au fost ucişi în violenţele din Siria

În numai o săptămână, peste 1.260 de oameni au fost ucişi în violenţele din Siria

În numai o săptămână, peste 1.260 de oameni au fost ucişi în violenţele din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    23 Iul 2012   •   08:11

Aproximativ 1.260 de persoane au fost ucise în violenţele din Siria de la declanşarea, în urmă cu o săptămână, a unor lupte violente între armată şi rebeli la Damasc, relatează AFP.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), bilanţul include 931 de civili, 299 de soldaţi şi membri ai forţelor de securitate siriene şi 31 de soldaţi rebeli.

Liderul OSDO, Rami Abdel Rahman, nu a precizat cum a fost întocmit acest bilanţ, care nu poate fi verificat.

Organizaţia sa, cu sediul în Marea Britanie, se sprijină în general pentru a obţine informaţii pe o reţea de militanţi şi martori oculari în Siria.

Potrivit lui, zeci de cadavre zac în continuare pe străzile capitalei şi rebelii nu le pot evacua din cauza prezenţei forţelor de securitate în zonă.

Luptele din cartierele periferice din Damasc între soldaţi şi rebeli, cele mai violente de la începutul revoltei împotriva regimului în martie 2011, au izbucnit la 15 iulie.

Armata a tras cu obuze de mortier împotriva mai multor cartiere în care s-au retras rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).

Potrivit OSDO, peste 19.000 de persoane, majoritatea civili, au murit în total în violenţe de la declanţarea revoltei, în martie 2011.

×
Subiecte în articol: Siria morti Damasc
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close