Antena 3 CNN Externe Îngrijorare în Europa. Rusia a efectuat cu succes trei teste cu rachete balistice intercontinentale

Îngrijorare în Europa. Rusia a efectuat cu succes trei teste cu rachete balistice intercontinentale

Îngrijorare în Europa. Rusia a efectuat cu succes trei teste cu rachete balistice intercontinentale
de S.T.    |    12 Oct 2016   •   19:30

Rusia a anunţat miercuri că a efectuat cu succes trei teste cu rachete balistice intercontinentale, în timp ce tensiunile dintre Moscova şi Washington privind dosarul sirian s-au agravat semnificativ în ultimele zile, relatează AFP.

O rachetă a fost lansată de pe un submarin în Marea Ohotsk, în Extremul Orient rus, spre o rampă de la lansare situată în nordul ţării, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit unui comunicat, citat de agenţia de presă Ria-Novosti.

O altă rachetă a fost lansată de pe un submarin în Marea Barenţ (nord-vest) şi şi-a atins ţinta 'la ora prevăzută în tabăra din Koura, în Peninsula Kamceatka' (Extremul-Orient), menţionează sursa citată.

A treia rachetă a fost lansată din nord-vestul ţării, potrivit sursei citate.

Aceste teste cu rachete survin în contextul în care relaţiile dintre Rusia şi SUA, aflate deja la cel mai scăzut nivel de sfârşitul Războiului Rece, s-au deteriorat şi mai mult după eşecul armistiţiului din Siria şi care nu a durat decât o săptămână, fiecare tabără acuzând-o pe cealaltă de subminare a armistiţiului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia rachete rachete balistice
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close