Antena 3 CNN Externe Islamiştii din Egipt pregătesc demisia lui Mohamed Morsi şi plecarea lui în exil

Islamiştii din Egipt pregătesc demisia lui Mohamed Morsi şi plecarea lui în exil

Islamiştii din Egipt pregătesc demisia lui Mohamed Morsi şi plecarea lui în exil
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Aug 2013   •   16:42

Partidele islamiste care îl susţin pe fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi poartă discuţii secrete despre eliberarea acestuia, o situaţie care i-ar permite să demisioneze oficial din funcţie şi, eventual, să plece în exil, afirmă surse citate de publicaţia britanică The Independent, citată de Mediafax.
   
Printre opţiunile luate în considerare se numără eliberarea lui Morsi, deţinut de o lună de armată, şi demisia acestuia, în cadrul unui discurs televizat. De asemenea, mişcarea Fraţii Musulmani ar putea cere plecarea în exil a preşedintelui islamist.
   
"Sperăm să găsim o soluţie demnă pentru el", adaugă una dintre sursele citate.
   
Duminică, diplomaţi americani şi europeni au avut întrevederi cu membri ai Guvernului interimar din Egipt şi cu susţinători ai preşedintelui Mohamed Morsi, în încercarea de a găsi o soluţie politică la criza din această ţară. Discuţiile intervin pe fondul tensiunilor din ce în ce mai mari generate de planurile de dispersare a celor două manifestaţii organizate de o lună de susţinătorii lui Mohamed Morsi la Cairo. Peste 100 de susţinători ai lui Morsi au fost ucişi în violenţele care au urmat demiterii acestuia de către armată pe 3 iulie.
   
La câteva ore după întâlnirea cu reprezentanţi ai Mişcării Fraţii Musulmani, subsecretarul de Stat american William Burns s-a întâlnit cu ministrul egiptean de Externe, Nabil Fahmy. La reuniuni a participat şi emisarul Uniunii Europene, Bernardino Leon. Ministrul egiptean al Apărării, generalul Abdel Fattah al-Sisi, a dat asigurări Washingtonului că Guvernul interimar susţinut de armată depune eforturi pentru reconcilierea politică. Duminică, generalul al-Sisi a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai partidelor islamiste în încercarea de detensionare a situaţiei.

×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi The Independent
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close