Antena 3 CNN Externe Israel se pregăteşte să îşi apere soldaţii împotriva unor acuzaţii internaţionale

Israel se pregăteşte să îşi apere soldaţii împotriva unor acuzaţii internaţionale

Israel se pregăteşte să îşi apere soldaţii împotriva unor acuzaţii internaţionale
Sursa foto: ehud olmert
26 Ian 2009   •   03:30

Guvernul Israelului a aprobat duminică o măsură ce va oferi protecţie legală pentru militarii săi, dacă aceştia sunt acuzaţi de crime de război pentru incursiunea din Gaza, a anunţat premierul Ehud Olmert.
?Statul Israel va susţine în întregime pe oricine a acţionat în numele său. Soldaţii şi comandanţii ce au fost trimişi în misiune în Gaza trebuie să ştie că sunt în siguranţă în faţa tribunalelor?, declara Olmert la şedinţa de guvern.
?Israel le va oferi asistenţă juridică şi îi va proteja aşa cum ei au făcut-o în timpul operaţiunilor din Gaza?.
O echipă de experţi juridici, condusă de ministrul Justiţiei, Daniel Friedman, va apăra misiunea israeliană din Gaza. Friendman şi experţi în legislaţia internaţională vor formula răspunsuri la orice posibilă întrebare ce ar putea apărea în legătură cu activitatea forţelor israeliene, a precizat Olmert.

Guvernul israelian este îngrijorat că ofiţerii săi ar putea face obiectul unor procese pe baza unor posibile acuzaţii de încălcări ale drepturilor omului în timpul ofensivei contra Hamas din Gaza, scrie publicaţia israeliană Haaretz.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut o anchetă independentă a acţiunilor militare israeliene ce au distrus şi unităţi ale ONU din Gaza. Israel este acuzat că a folosit fosfor alb, interzis conform legislaţiei internaţionale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close