Antena 3 CNN Externe Israelul a testat un nou sistem de apărare antirachetă

Israelul a testat un nou sistem de apărare antirachetă

Israelul a testat un nou sistem de apărare antirachetă
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    17 Dec 2014   •   08:38

Israelul a testat marți un nou sistem de apărare antirachetă, Arrow 3, dar a trebuit să renunțe la experimentarea în condiții reale a capacităților acestuia de interceptare a unui dispozitiv presupus inamic, potrivit unui responsabil al Ministerului israelian al Apărării.

Israelul a preconizat că va intercepta pentru prima dată cu Arrow 3, un sistem israeliano-american, o rachetă lansată deasupra Mării Mediterane, relatează AFP, potrivit Agerpres. Dar "nu au fost întrunite condițiile și, pe baza criteriilor noastre, am decis să nu lansăm interceptorul Arrow 3", a declarat Yair Ramati, înalt responsabil al ministerului, citat de Jerusalem Post în ediția sa online.

"O defecțiune a survenit în cursul testării rachetei inamice ce urma să servească drept țintă, din motive necunoscute", a anunțat site-ul Walla, citând experți din industria militară.

Programul Arrow, în parte finanțat de SUA, a fost conceput și realizat de Israel Aerospace Industries în colaborare cu Boeing și cu grupurile israeliene Elta și Elbit-Elisra.

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close