Antena 3 CNN Externe Isteria cuprinde Germania: Poliţia, „bombardată“ cu telefoane despre colete suspecte

Isteria cuprinde Germania: Poliţia, „bombardată“ cu telefoane despre colete suspecte

Isteria cuprinde Germania: Poliţia, „bombardată“ cu telefoane despre colete suspecte
Sursa foto: Foto: Video News
20 Noi 2010   •   14:43

Isteria alertelor teroriste a cuprins Germania. Poliţia a primit mai multe telefoane de la oameni îngrijoraţi că au văzut colete sau bagaje suspecte în gări. Totul după ce autorităţile din Berlin au anunţat că ţara ar putea fi ţinta unui atentat la sfârşitul acestei luni.

Ameninţarea teroristă e tot mai prezentă în Germania, aşa că cetăţenii au început să acorde mai multă atenţie bagajelor şi coletelor abandonate. Din acest motiv, poliţia Germană a fost bombardată în ultimele zile cu telefoane care semnalau posibile pericole.

Prima alertă de acest fel s-a dat în Hamburg, unde călătorii au găsit o valiză suspectă într-o gară. Imediat, echipele de intervenţie au evacuat zona.

O analiză mai atentă a resturilor au dezvăluit faptul că geanta nu conţinea nimic periculos. Starea de alertă a fost ridicată, iar circulaţia trenurilor a revenit la normal.

La scurt timp, o alarmă similară s-a dat într-o gară din hanovra. Călătorii au găsit o pungă de plastic abandonată pe peron şi au sunat, îngrijoraţi la poliţie. Ofiţerii au distrus sacoşa cu ajutorul unor furtunuri cu apă. Geniştii nu au precizat ce se afla în ea.

Şi în gara din Berlin s-a înregistrat un moment de panică. Două geamantane ce păreau abandonate a determinat poliţia să evacueze o mare parte din peroane. Din fericire, proprietarul bagajelor a apărut după scurt timp şi a înlăturat suspiciunile.

Iar în Dusseldorf un tren de mare viteză  a fost evacuat de urgenţă după ce pasagerii au observat o servietă suspectă. Isteria s-a instalat in Germania după ce autorităţile au anunţat că ţara ar putea fi ţinta unui atentat terorist la sfârşitul lui noiembrie. Imediat după acest anunţ, un colet periculos, ce trebui să ajungă la Munchen, a fost interceptat pe un aeroport din Namibia. Ulterior s-a decoperit că pachetul era de fapt un test de securitate pus la cale de americani.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close