Antena 3 CNN Externe Joe Biden este categoric: "Nu i-am cerut niciodată scuze lui Erdogan. Părerea mea rămâne neschimbată!"

Joe Biden este categoric: "Nu i-am cerut niciodată scuze lui Erdogan. Părerea mea rămâne neschimbată!"

Joe Biden este categoric: "Nu i-am cerut niciodată scuze lui Erdogan. Părerea mea rămâne neschimbată!"
04 Noi 2014   •   16:41

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, spune că nu-şi va cere niciodată scuze în faţa preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru că a spus că autorităţile de la Ankara i-au ajutat din greşeală pe luptătorii din Statul Islamic (SI) să pătrundă pe teritoriul Siriei.

Biden spun că vorbele sale au fost interpretate eronat şi a fost nevoie ca ele să fie clarificate şi oferite liderului turc.

Luna trecută, într-un discurs ţinut la Harvard, Biden a dezbătut elaborat problemele ridicate de SI şi a dat o parte din vină pe Turcia, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, deorece "aceste naţiuni sunt în stare de orice ca să-l răstoarne de la putere pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad".

Imediat după ce a auzit această opinie, Erdogan a solicitat scuze din partea oficialului american, care se presupune că ar fi fost făcută într-o convorbire telefonică dintre cei doi.

"Nu i-am cerut niciodată scuze lui Erdogan. Îl cunosc bine, am mai avut de-a face cu el şi ne-am înţeles", a spus Biden la CNN.
"Părerea mea rămâne neschimbată, nu-mi schimb opinia iniţial exprimată!", a adăugat al doilea om din ierarhia administrativă americană.

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan SUA siria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close