Antena 3 CNN Externe John Kerry: Statele Unite sunt pregătite să negocieze cu Phenianul

John Kerry: Statele Unite sunt pregătite să negocieze cu Phenianul

John Kerry: Statele Unite sunt pregătite să negocieze cu Phenianul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    15 Apr 2013   •   12:28

Statele Unite s-au declarat pregătite să negocieze cu Coreea de Nord dacă aceasta face un pas în direcţia sa, relatează AFP.
   
"Statele Unite rămân deschise unor negocieri oneste şi credibile privind denuclearizarea, dar mingea se află în terenul Phenianului", a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, în timpul unui discurs susţinut la Tokyo, unde efectua a treia şi ultima etapă a turneului asiatic.
   
Înainte să se deplaseze în Japonia, pe care Phenianul a ameninţat-o recent cu "focul nuclear", Kerry a efectuat vizite la Seul - unde a reconfirmat sprijinul deplin al Washingtonului pentru aliatul sud-coreean - şi la Beijing.
   
"Un lucru este sigur, şi anume că suntem uniţi", a subliniat şeful diplomaţiei americane.
   
"Periculosul program nuclear de rachete al Coreei de Nord nu ameninţă doar vecinii Coreei de Nord, ci şi propriul popor", a insistat el, îndemnând Phenianul să "facă paşi importanţi ca să demonstreze că îşi va onora angajamentele şi va respecta legile şi normele internaţionale".
       
Coreea de Nord este dispusă să înceapă negocierile de pace cu statele lumii, cu condiţia ca acestea să recunoasă în regimul de la Phenian o mare forţă nucleară, a declarat, duminică, preşedintele prezidiului nord-coreean, Kim Yong-nam.

Citeşte şi:

Atacul Coreei de Nord: Patru "mingi uriaşe de foc" vor muşca din continentul american

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close