Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un, "căţeluşul şchiop". Liderul nord-coreean, surprins în timp ce şchiopăta la ceremonia în memoria bunicului său

Kim Jong-un, "căţeluşul şchiop". Liderul nord-coreean, surprins în timp ce şchiopăta la ceremonia în memoria bunicului său

Kim Jong-un, "căţeluşul şchiop". Liderul nord-coreean, surprins în timp ce şchiopăta la ceremonia în memoria bunicului său
de O.P.    |    08 Iul 2014   •   12:08

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat marți o reuniune uriașă la Phenian în memoria bunicului său, Kim Ir-sen (Kim Il-sung), fondator al Coreii de Nord, mort în urmă cu exact 20 de ani, relatează AFP.

Ceremonia de omagiere, difuzată în direct la televiziunea nord-coreeană, îl arată pe tânărul lider intrând într-o mare sală de conferințe plină. Mii de responsabili ai partidului și armatei s-au ridicat pentru a-l aplauda pe Kim Jong-un.

În imaginile transmise de televiziunea de stat, Kim Jong-un pare a șchiopăta în drumul spre centrul scenei, un semn rar de slăbiciune într-o țară unde liderii sunt portretizați ca fiind semi-divini, scrie Reuters.

Un imens portret al primului lider al Coreii de Nord, înconjurat de steaguri roșii, trona pe peretele din spatele scenei.

Media de stat și propaganda sunt extrem de atente în a evita să arate orice slăbiciune a liderilor, ale căror defecte sunt de obicei ținute la mare secret.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close