Antena 3 CNN Externe La un pas de CATASTROFĂ! Un avion de pasageri a rămas fără propulsie la 12.000 de m altitudine (VIDEO)

La un pas de CATASTROFĂ! Un avion de pasageri a rămas fără propulsie la 12.000 de m altitudine (VIDEO)

La un pas de CATASTROFĂ! Un avion de pasageri a rămas fără propulsie la 12.000 de m altitudine (VIDEO)
Sursa foto: Foto: plane-mad.com
28 Mai 2015   •   13:05

Un avion de pasageri, aparţinând companiei Singapore Airlines, cu 194 de persoane la bord, a fost la un pas de tragedie, după ce ambele moatoare ale aeronavei au pierdut temporar din putere.

Avionul, un aparat Airbus A330-300, zbura la o altitudine de aproape 12.000 de metri, iar incidentul a avut loc în timpul traversării unui front atmosferic cu turbulenţe puternice, la mai bine de trei ore după decolare.

Zborul SQ836 efectua sâmbăta trecută o cursă de linie între Singapore şi Shanghai.

"Ambele motoare au pierdut temporar din putere, iar piloţii au urmat procedurile operaţionale care se impun în astfel de situaţii. În cele din urmă, membrii echipajului au reuşit să remedieze problema şi aparatul de zbor a aterizat în deplină siguranţă pe aeroportul de destinaţie", a spus un purtător de cuvânt al companiei aeriene, citat de CNN.

El a adăugat că avionul a fost inspectat riguros după ce a ajuns la sol, dar echipele tehnice nu au descoperit nimic anormal la cele două motoare.

Potrivit Flightradar 24, din cauza problemelor de la bord, avionul a avut o pierdere bruscă de altitudine de circa 4000 de metri, dar oficialii Singapore Airlines nu au dorit să comenteze această informaţie.
Repezentanţii companiei au declarat că vor efectua o anchetă completă şi vor cere srijinul fabricantului de motoare, Rolls-Royce, dar şi al firmei producătoare Airbus.

Aeronava avea la bord 182 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

 

×
Subiecte în articol: avion de pasageri singapore shanghai
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close