Antena 3 CNN Externe Lucrurile se complică la graniţa cu România. SUA şi Europa sunt cu ochii pe RUSIA. Ce măsuri au fost deja luate

Lucrurile se complică la graniţa cu România. SUA şi Europa sunt cu ochii pe RUSIA. Ce măsuri au fost deja luate

Lucrurile se complică la graniţa cu România. SUA şi Europa sunt cu ochii pe RUSIA. Ce măsuri au fost deja luate
de O.P.    |    11 Apr 2014   •   05:56

NATO face presiuni asupra Rusiei să-şi retragă trupele staţionate la graniţa cu Ucraina. Este singurul mod în care se pot relua negocierile în vederea stabilizării situaţiei din Ucraina, spun oficialii Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit Guvernului de la Kiev, în jur de 40 de mii de militari sunt la granita dintre cele două ţări. În contextul tensiunilor din Ucraina, Franţa anunţă că a trimis încă o aeronavă care să efectueze misiuni de supraveghere în estul Europei.

Continuarea acţiunilor Rusiei în Ucraina ar putea duce la sancţiuni economice dure care ar avea un efect foarte distructiv asupra economei ruseşti.

Aproximativ 40 de mii de soldaţi efectuează exerciţii militare în zonă, spun autorităţile de la Kiev.

La rândul său, Rusia acuză Statele Unite şi Uniunea Europeană încurajează acţiunile extremiste şi actele de xenofobie în Ucraina. Mai mult, Vladimir Putin susţine că anexarea Crimeei nu a fost o acţiune plănuită din timp.

Autorităţile de la Kiev încearcă prin orice metodă să recapete controlul asupra oraşelor din estul ţării, unde activiştii rusofoni protestează de câteva zile. Preşedintele interimar a declarat că toţi protestatarii care se predau autorităţilor vor fi aministiaţi. Până în momentul de faţă însă, activiştii rusofoni au refuzat dialogul. 


×
Subiecte în articol: Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close