Antena 3 CNN Externe Madrid. Poliţia a evacuat sute de manifestanţi din piaţa Puerta del Sol şi a arestat 18 dintre aceştia

Madrid. Poliţia a evacuat sute de manifestanţi din piaţa Puerta del Sol şi a arestat 18 dintre aceştia

Madrid. Poliţia a evacuat sute de manifestanţi din piaţa Puerta del Sol şi a arestat 18 dintre aceştia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
13 Mai 2012   •   15:56

Poliţia a anunţat că a evacuat duminică dimineaţă câteva sute de manifestanţi, arestând 18 dintre ei, care au petrecut noaptea în piaţa Puerta del Sol din Madrid, după o manifestaţie organizată cu ocazia primei aniversări a mişcării "Indignaţilor", relatează AFP.
   
În câteva minute, poliţiştii au evacuat manifestanţii rămaşi în piaţă în pofida interdicţiei oficiale, conform căreia erau obligaţi să părăseacă locul sâmbătă la ora 22.00 (23.00, ora României).
   
"Au fost 18 arestări, iar doi poliţişti au fost răniţi", a declarat o reprezentantă a poliţiei din Madrid. "Noaptea a trecut fără incidente grave", a adăugat ea.
   
În replică la evacuarea manifestanţilor, un nou miting este prevăzut pentru duminică la ora 15.00 GMT (18.00, ora României), în piaţa Puerta del Sol, convocat pe Twitter.
   
Poliţia a mai evacuat duminică dimineaţă, fără incidente, peste 100 de manifestanţi din Palma de Mallorca, în insulele Baleare, şi aproximativ 70 de indignaţi din Valencia, potrivit presei spaniole.
   
Zeci de mii de "indignaţi" au manifestat sâmbătă în Spania, recucerind simbolic străzile, pentru a sărbători un an de la declanşarea mişcării lor, care are ca scop denunţarea crizei economice, a corupţiei şi şomajului.
   
La Madrid, poliţia a estimat participarea în timpul zilei la 30.000 de persoane. La Barcelona, al doilea oraş al ţării, erau între 45.000, potrivit poliţiei, şi 220.000, conform orgaizatorilor. În total, au fost organizate manifestaţii în 80 de oraşe din Spania, inclusiv la Valencia, Sevilla şi Bilbao.

×
Subiecte în articol: Spania protest Madrid
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close