Antena 3 CNN Externe Majoritatea românilor o fac greşit. Surpriza din frigiderul tău care te poate îmbolnăvi

Majoritatea românilor o fac greşit. Surpriza din frigiderul tău care te poate îmbolnăvi

Majoritatea românilor o fac greşit. Surpriza din frigiderul tău care te poate îmbolnăvi
de O.P.    |    13 Iun 2012   •   09:21

Mai ales în perioada de iarnă, atunci când, conform tradiţiei, românii taie porcul, toată carnea intră la congelator, vorba aceea "Să ajungă tot anul".

Numai că, potrivit specialiştilor, nimic nu poate fi mai greşit. Potrivit unui articol publicat de faimoasa revista Reader's Digest carnea nu trebuie să stea mai mult de 7-8 luni la congelator.

Astfel, carnea roşie crudă, cum ar fi cea de vită porc, vânat, poate să fie păstrată la rece până la 5 zile, iar dacă ar fi să o congelaţi, ar putea rămâne în stare bună până la 8 luni. Dacă carnea este gătitp, atunci poate sta lejer 3-4 zile la frigider şi 2-6 luni în congelator.

Atunci când cumpăraţi mezeluri, încercaţi să le consumaţi cât mai repete, deoarece şunca nu mai este bună de mancat după o săptămâna în frigider. În cazul cârnaţilor cruzi nu este bine să stea mai mult de două zile în frigider. Dacă ar fi să le congelaţi,  ambele rezistă cam o luna.

Ouale pot fi ţinute la frigider până la o lună, în cazul în care sunt crude, dar dacă sunt fierte, nu mai mult de o săptămână.  Albuşurile şi gălbenuşurile separate nu pot sta mai mult de 3-5 zile la frigider.






×
Subiecte în articol: carne carne carne carne produse alimentare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close