Antena 3 CNN Externe Malaysia Airlines. Povestea companiei aeriene care a pierdut două avioane în 131 de zile, iar 537 de oameni au murit

Malaysia Airlines. Povestea companiei aeriene care a pierdut două avioane în 131 de zile, iar 537 de oameni au murit

Malaysia Airlines. Povestea companiei aeriene care a pierdut două avioane în 131 de zile, iar 537 de oameni au murit
de O.P.    |    24 Iul 2014   •   10:37

Malaysia Airlines, cea mai importantă companie aeriană malaeziană, a trecut prin numeroase etape, de la începuturile îndrăzneţe din perioada interbelică până la tragediile din acest an, care o împing spre faliment.

Anul 2014 a fost un an negru, compania a pierdut două avioane Boeing 777-200ER, în doar 131 de zile, în urma unor accidente în care şi-au pierdut viaţa 537 de persoane.

Malaysia Airlines se lupta să reducă cheltuielile şi costurile pentru pasageri, pentru a putea să concureze cu noile companii low-cost din Asia.

După dispariţia primului avion, valoarea acţiunilor firmei la bursă a scăzut cu 20%, fapt care a dus la pierderi de 137 de milioane de dolari, în primul trimestru, iar al doilea incident a adus o prăbuşire a acţiunilor cu încă 18%.


Valoarea aparatelor de zbor, asigurate de compania asiatică însă, se ridică la mai mult de 500 de milioane de dolari americani.

×
Subiecte în articol: malaysia airlines
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close