Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Doi români care furau de la bătrâni au fost condamnaţi la şase ani de închisoare

Marea Britanie. Doi români care furau de la bătrâni au fost condamnaţi la şase ani de închisoare

Marea Britanie. Doi români care furau de la bătrâni au fost condamnaţi la şase ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
16 Iun 2012   •   10:43

Doi români care îi spionau pe pensionarii britanici în timp ce îşi foloseau cardurile bancare la supermarketuri pentru a le afla codul PIN, a le fura cardurile şi a le goli conturile au fost condamnaţi la şase ani de închisoare fiecare în Marea Britanie, relateazã Daily Mail, în ediţia online.
   
Ioan Hutup, în vârstã de 30 de ani, şi Elena Batan, în vârstã de 38 de ani, îi spionau pe pensionari în timp ce aceştia îşi foloseau cardurile la supermarketuri pentru a le afla codurile PIN, dupã care îi urmãreau acasã. Aici, ei foloseau o serie de şiretlicuri pentru a distrage victimele şi a le fura cardurile, dupã care le goleau conturile.
   
Hutup şi Batan au pledat vinovat la acuzaţia de conspiraţie în vederea furtului, conspiraţie la jaf şi conspiraţie la fraudã. Ei au pledat vinovat şi la o singurã acuzaţie de jaf.
   
Ei au comis aceste acte într-o perioadã de opt luni, începând cu februarie. "Tehnica implica în mod obişnuit patru persoane care supravegheau victimele în timp ce acestea îşi foloseau cardurile în supermarketuri", a explicat procurorul David Lee.
   
Procurorul susţine cã victima era apoi urmãritã acasã de alţi membrii ai bandei, care o acostau în faţa casei pretinzând cã sunt turişti rãtãciţi şi cerând ajutor cu o hartã. În timp ce acesteia i se distrãgea atenţia în acest fel, cardul îi era sustras de altcineva.
   
Hoţii foloseau cardul la bancomate sau în magazine în scurt timp, adeseori înainte ca victima sã realizeze cã i-a fost furat.
   
O altã metodã era ca acuzata sã foloseascã un aparat pentru diabet şi sã cearã un pahar de apã şi un biscuit pentru a intra în casã.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close