Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen cere reintroducerea pedepsei cu moartea

Marine Le Pen cere reintroducerea pedepsei cu moartea

Marine Le Pen cere reintroducerea pedepsei cu moartea
08 Ian 2015   •   15:05

Liderul partidului de extremă-dreapta, Frontul Naţional, Marine Le Pen (foto), a anunţat că va reintroduce pedeapsa cu moartea dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din 2017.

"Personal, cred că pedeapsa cu moartea ar trebui să fie prezentă în arsenalul nostru legislativ. Întotdeauna am spus că voi oferi cetăţenilor francezi posibilitatea să se exprime într-un referendum pentru legiferarea unei asemenea măsuri", a spus Le Pen, citată de France2.


Anunţul liderului de dreapta survine la câteva ore după ce aceasta a criticat "fundamentalismul islamic, care provoacă zilnic mii de morţi în toată lumea".

Le Pen a spus că va avea o întâlnire cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, prilej cu care va discuta despre islamiştii radicali şi măsurile de protecţie care se impun împotriva lor.

După atentatul terorist de ieri, din centrul Parisului, care a vizat sediul redacţiei Charlie Hebdo, Le Pen a ţinut un discurs televizat efervescent împotriva "ideologiei odioase".

 

"Nu trebuie să ne fie frică să spunem răspicat: acesta a fost un atac terorist făcut în numele Islamului radical. Nu mai este timp pentru negare sau ipocrizie. Respingerea absolută a fundamentalismului islamic trebuie proclamată cu voce tare şi fermă".

În Franţa, ultima execuţie a fost pusă în aplicare în 1977. Pedeapsa capitală a fost în mod oficial abolită în 1981, chiar dacă 62% din populaţie dorea la acea vreme menţinerea ei în Codul Penal, potrivit unui sondaj efectuat de TNS Sofres.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close