Antena 3 CNN Externe Masacru în adâncuri. Zeci de mineri au fost ucişi fără milă cu muniţie de război de poliţişti

Masacru în adâncuri. Zeci de mineri au fost ucişi fără milă cu muniţie de război de poliţişti

Masacru în adâncuri. Zeci de mineri au fost ucişi fără milă cu muniţie de război de poliţişti
Sursa foto: Foto: wtop.com
de O.P.    |    17 Aug 2012   •   06:09

Masacru la o mină de platină din Africa de Sud. Cel puţin 18 mineri grevişti au fost ucişi după ce unii dintre ei au deschis focul asupra poliţiştilor, care au ripostat, la rândul lor, cu muniţie de război. Vă avertizăm că urmează imagini care pot avea un puternic impact emoţional.

Confruntarea s-a produs în a şaptea zi a unei greve marcate, deja, de mai multe incidente soldate cu victime. Potrivit ziariştilor prezenţi, primele focuri de armă au venit din rândul minerilor. Poliţiştii au ripostat iar schimbul de focuri a durat câteva minute.

Autorităţile nu au dat publicităţii numărul morţilor, dar corespondenţii de presă au numărat 18 corpuri neînsufleţite. Masacrul este considerat, în orice caz, cel mai grav de la căderea regimului de apartheid din Africa de Sud, acum mai bine de 20 de ani. Minerii au încetat, spontan, lucrul acum o săptămână. Situaţia s-a complicat din cauza unei dispute între două sindicate rivale. Până la ciocnirile de ieri fuseseră, deja, ucişi 10 oameni, între care doi poliţişti.

Minerii cer creşterea salariilor, în prezent de aproximativ 400 de euro pe lună, sumă care, în opinia lor, nu le permite o viaţă decentă. Ei trăiesc, în prezent, în adăposturi mizere, lipsite de apă curentă. Africa de Sud deţine 80 la sută din rezervele mondiale de platină, dar preţul acestui metal a scăzut mult, ceea ce a adus numeroase mine aproape de faliment.



×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close