x close

Fii alături de noi!

Arabia Saudită anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Iranul

de G.S.   •   03 Ian 2016   •   22:28
Arabia Saudită anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Iranul 416
Foto: pixabay.com
Arabia Saudită a rupt orice legătură cu Iranul. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe saudit. Diplomaţii saudiţi care se află în Iran urmează să fie evacuaţi, conform publicaţiei Haaretz. 

Oficialul saudit a cerut diplomaţilor iranieni să părăsească regatul în următoarele 48 de ore. 

"Regatul este hotărât să nu permită Iranului să le submineze securitatea", a declarat oficialul. 

Decizia vine după ce protestatari iranieni au luat cu asalt ambasada Arabiei Saudite la Teheran, ca răspuns la execuţia unui şeic şi a altor 46 de persoane. 
 
Ministerul saudit de Interne a anunţat că 47 de persoane care au fost condamnate pentru plănuirea sau comiterea de acte teroriste, ce au vizat civili şi forţe ale securităţii, au fost executate sâmbătă în Arabia Saudită. 
 
Cei 47 de bărbaţi, printre care s-a aflat şi clericul şiit Nimr al-Nimr, au fost condamnaţi pentru că au adoptat ideologia radicală "takfiri", s-au alăturat organizaţiilor teroriste şi au fost implicaţi în acte criminale comise în Arabia Saudită şi în statele din vecinătate.
 
poza

Actualitate

ZIUA COPILULUI 2016, sărbătorită de Google cu un logo special. Ce să faci de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016. Ca de fiecare dată în ultimii, Google celebreză ZIUA COPILULUI 2016 cu un logo special. Trimite un mesaj frumos de ZIUA COPILULUI 2016! ZIUA COPILULUI 2016 "Ziua copiilor patriei, a...

01 Iun 2016  •  02:18

poza

Show

Bianca Drăguşanu şi Victor Slav au aflat sexul copilului! E 100% sigur

Visul de a deveni părinţi este pe cale să se împlinească, dar lucrurile bune nu se opresc aici. Pentru Bianca şi Victor Slav fericirea pare să bată la uşă în fiecare zi, scrie antenastars.ro. Cei...

31 Mai 2016  •  16:27

sati