x close

Fii alături de noi!

Arabia Saudită anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Iranul

de G.S.   •   03 Ian 2016   •   22:28
Arabia Saudită anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Iranul 416
Foto: pixabay.com
Arabia Saudită a rupt orice legătură cu Iranul. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe saudit. Diplomaţii saudiţi care se află în Iran urmează să fie evacuaţi, conform publicaţiei Haaretz. 

Oficialul saudit a cerut diplomaţilor iranieni să părăsească regatul în următoarele 48 de ore. 

"Regatul este hotărât să nu permită Iranului să le submineze securitatea", a declarat oficialul. 

Decizia vine după ce protestatari iranieni au luat cu asalt ambasada Arabiei Saudite la Teheran, ca răspuns la execuţia unui şeic şi a altor 46 de persoane. 
 
Ministerul saudit de Interne a anunţat că 47 de persoane care au fost condamnate pentru plănuirea sau comiterea de acte teroriste, ce au vizat civili şi forţe ale securităţii, au fost executate sâmbătă în Arabia Saudită. 
 
Cei 47 de bărbaţi, printre care s-a aflat şi clericul şiit Nimr al-Nimr, au fost condamnaţi pentru că au adoptat ideologia radicală "takfiri", s-au alăturat organizaţiilor teroriste şi au fost implicaţi în acte criminale comise în Arabia Saudită şi în statele din vecinătate.
 
Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

”Am un apetit sexual uriaș”. Fiica a rămas interzisă de ce a putut citi în mesajele mamei sale sexagenare

Ideea că părinții noștri sunt activi din punct de vedere sexual ne repugnă celor mai mulți dintre noi. Însă să auzi detalii picante din dormitorul lor, chiar de la unul dintre ei, este o experiență greu...

29 Iul 2016  •  18:26

sati