Antena 3 CNN Externe Ministrul francez de Externe: De câţi morţi va mai fi nevoie pentru oprirea măcelului din Gaza? Dreptul Israelului la securitate nu justifică masacrul civililor

Ministrul francez de Externe: De câţi morţi va mai fi nevoie pentru oprirea măcelului din Gaza? Dreptul Israelului la securitate nu justifică masacrul civililor

Ministrul francez de Externe: De câţi morţi va mai fi nevoie pentru oprirea măcelului din Gaza? Dreptul Israelului la securitate nu justifică masacrul civililor
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Aug 2014   •   14:38
Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat luni că dreptul "total" al Israelului la securitate "nu justifică masacrul" civililor din Gaza. Oficialul francez consideră că "o soluţie politică" între Israel şi palestinieni "va trebui impusă", relatează AFP.

"Relaţiile tradiţionale de prietenie între Israel şi Franţa sunt vechi şi dreptul Israelului la securitate este total, dar nu justifică uciderea copiilor şi masacrarea civililor", a precizat Laurent Fabius, într-un comunicat dat publicităţii la Paris.

Ministrul francez de Externe a amintit bombardamentul asupra unei şcoli din Rafah, din Fâşia Gaza.

"Hamas poartă în mod clar o mare responsabilitate în aceast conflict macabru, care foloseşte în special extremismului, dar aceasta nu justifică în mod clar ceea ce secretarul general al Naţiunilor Unite a calificat drept crime", a spus Fabius.

Duminică, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că bombardamentul asupra unei şcoli ONU din Rafah, soldat cu moartea a cel puţin zece palestinieni, este "o nouă încălcare flagrantă a dreptului umanitar internaţional".

"De câţi morţi va mai fi nevoie pentru oprirea măcelului din Gaza", a denunţat ministrul Laurent Fabius în comunicat.

"Susţinem şi cerem instaurarea unui armistiţiu real în forma propusă de Egipt şi suntem dispuşi să contribuim în mod concret. De asemenea, o soluţie politică este indispensabilă şi considerăm că aceasta va trebui să fie impusă de comunitatea internaţională, deoarece cele două părţi, în pofida numeroaselor încercări, nu au reuşit să încheie negocierile", a mai precizat Fabius.

 


 

×
Subiecte în articol: Laurent Fabius Fasia Gaza Israel
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close