Antena 3 CNN Externe Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova va fi invitată pentru prima oară la un summit NATO

Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova va fi invitată pentru prima oară la un summit NATO

Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova va fi invitată pentru prima oară la un summit NATO
Sursa foto: Foto: wikipedia.org / russianchurchdc.org
30 Iul 2014   •   17:11
Ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a anunţat că Republica Moldova va fi invitată pentru prima dată la summitul NATO din septembrie.

"Ne apropiem de summit-ul NATO, care va avea loc la începutul lunii septembrie", a declarat ministrul într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

"Să nu uităm că şi Republica Moldova a contribuit în acest an la succesul misiunilor Alianţei (Nord-Atlantice) de promovare a securităţii şi stabilităţii pe continentul european, am trimis un contingent în KFOR. Datorită acestui fapt vom fi invitaţi şi la summitul Alianţei, în premieră. Şi avem toate premisele, sper, să contăm pe solidaritate din partea Alianţei acum mai mult ca niciodată", a adăugat Gherman.

Întrebată dacă Rusia ar putea să fie mai cooperantă în urma solicitării Washingtonului de retragere a armatei de pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul a răspuns:

"Statele Unite ale Americii sunt, de fapt, o ţară care consecvent promovează acest deziderat atât în cadrul dialogului bilateral ruso-american, cât şi în cadrul organizaţiilor şi organismelor internaţionale".


×
Subiecte în articol: Republica Moldova NATO summit NATO
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close