Antena 3 CNN Externe Ministrul sirian al Apărării şi cumnatul preşedintelui, ucişi într-un atentat sinucigaş la Damasc

Ministrul sirian al Apărării şi cumnatul preşedintelui, ucişi într-un atentat sinucigaş la Damasc

Ministrul sirian al Apărării şi cumnatul preşedintelui, ucişi într-un atentat sinucigaş la Damasc
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
18 Iul 2012   •   15:05
UPDATE 15.40 Şi cumnatul preşedintelui sirian, generalul Assef Shawkat, unul dintre principalii responsabili ai serviciilor de securitate din ţară, a fost ucis în atentatul care s-a produs miercuri la Damasc, odată cu ministrul Apărării, potrivit televiziunii oficiale siriene, relatează AFP.
   
În atentat au fost de asemenea răniţi ministrul de Interne, Mohammad Ibrahim al-Shaar, şeful Securităţii Naţionale, Hisham Ikhtiar, şi Hassan Turkmeni, adjunct al vicepreşedintelui, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, scrie AFP.

Potrivit aceleiaşi surse, atentatul a fost comis de un kamikaze care şi-a detonat centura cu explozibil pe care o avea asupra sa în sala în care s-au reunit oficialii.


Ministrul sirian al Apărării, generalul Daoud Rajha, a fost ucis miercuri în atentatul sinucigaş care a vizat clădirea Securităţii Naţionale din Damasc, a anunţat televiziunea siriană de stat, citată de AFP.
   
"Generalul Daoud Rajha a căzut martir în atentatul terorist care a vizat clădirea Securităţii Naţionale", a anunţat televiziunea, care declarase anterior că atentatul s-a produs în timpul unei reuniuni a miniştrilor şi oficililor din cadrul securităţii.
   
Surse din cadrul serviciilor de securitate au declarat pentru AFP, că mai mulţi răniţi, printre care şi ministrul de Interne, Mohammad Ibrahim al-Shaar, au fost transportaţi la spitalul al-Shami din capitală.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close