Antena 3 CNN Externe Ministrul ucrainean al Apărării şi-a prezentat demisia în Parlament. Propunerea i-a fost respinsă

Ministrul ucrainean al Apărării şi-a prezentat demisia în Parlament. Propunerea i-a fost respinsă

Ministrul ucrainean al Apărării şi-a prezentat demisia în Parlament. Propunerea i-a fost respinsă
25 Mar 2014   •   12:23

Ministrul interimar ucrainean al Apărării Igor Teniuh şi-a prezentat marţi demisia, în Parlament, din cauza criticilor privind modul în care a gestionat criza din Crimeea, însă propunerea i-a fost respinsă de către deputaţi, informează AFP.
   
Doar 197 de parlamentari au votat pentru plecarea lui Teniuh, adică marea majoritate a deputaţilor prezenţi, dar era necesară o majoritate absolută de 226 de voturi pentru luarea acestei decizii.
   
Preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, totodată preşedintele interimar al ţării, care conducea şedinţa, i-a convocat imediat pe liderii grupurilor parlamentare pentru a purta consultări pe acest subiect.
   
"Se pare că acţiunile întreprinse de către ministrul interimar al Apărării în Republica autonomă Crimeea (...) displac unora. Nu m-am agăţat niciodată de post şi nu intenţionez să o fac", a declarat Teniuh în Parlament.
   
"Am onoare", a adăugat el.
   
Forţe ruse sau proruse care deţin controlul asupra Crimeei de aproximativ trei săptămâni au preluat în ultimele zile controlul, adesea fără confruntări armate, asupra majorităţii bazelor ucrainene din peninsula anexată de Rusia săptămâna trecută.
   
Turcinov a anunţat luni retragerea trupelor ucrainene din Crimeea şi mobilizarea lor în alte părţi, în ţară.
   
Un expert militar intervievat luni de AFP a criticat modul în care autorităţile de la Kiev au gestionat criza cu Rusia.
   
Militarii din Crimeea "au petrecut trei săptămâni fără să înţeleagă care era situaţia la Kiev. Era haos", a declarat Dmitro Timciuk, directorul Centrului pentru Cercetări Militare. "Ei au rezistat fără să ştie de ce o fac, care era planul Kievului, ce funcţie aveau de îndeplinit", a subliniat expertul.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close