Antena 3 CNN Externe Naveta spaţială care trebuia să transporte turişti în spaţiu s-a prăbuşit în deşertul californian, în timpul unui zbor test

Naveta spaţială care trebuia să transporte turişti în spaţiu s-a prăbuşit în deşertul californian, în timpul unui zbor test

Naveta spaţială care trebuia să transporte turişti în spaţiu s-a prăbuşit în deşertul californian, în timpul unui zbor test
de M.T.    |    01 Noi 2014   •   11:57

Visul ce promitea excursii turistice în spaţiu şi-a frânt aripile într-un teribil incident.

În timpul unui zbor de test, naveta spaţială a luat foc, a explodat şi s-a dezintegrat deasupra deşertului californian. Copilotul a decedat, din cauza rănilor grave, însă pilotul a reuşit să se catapulteze la timp şi a ajuns în stare gravă la spital.

„Spaţiul este crud, iar astăzi a fost o zi grea”, a declarat George Whitesides, preşedintele executiv al Virgin Galactic, în cadrul unei conferinţe de presă.

După 35 de zboruri de test, încununate de succes, naveta spaţială SpaceShipTwo s-a prăbuşit în deşertul Mojave din California. Un fotograf, ce imortaliza testul, a fost martor la tragedie.

„Totul părea să decurgă normal. Au eliberat nava spaţială, au aprins motoarele şi... Este greu de spus cât a durat, dar a ars ceva timp şi, apoi, a explodat”, a povestit fotograful Ken Brown pentru BBC.

După explozie, naveta s-a dezintegrat, iar bucăţelele au fost aruncate pe o arie largă. Copilotul a plătit cu viaţa pentru misiunea îndrăzneaţă. În acest timp pilotul, care a reuşit să se catapulteze, se luptă pentru viaţa lui într-un spital.

„Viitorul este construit, în multe privinţe, în baza zilelor foarte dificile ca aceasta”, a amia afirmat Whitesides.

Proiectul revoluţionar va continua. Compania, însă, promite că va coopera deplin cu autorităţile pentru a descoperi ce a condus la producerea tragediei.

Mai mult decât atât, fondatorul, Richard Branson, a anunţat că se îndreaptă spre deşert, pentru a ajuta, cum poate, la anchetă. Întreaga lume a fost şocată de incident.

Mulţi critici au pus accidentul pe seama problemelor tehnnice.

Crearea navetei spaţiale care a fost distrusă a costat aproape 500 de milioane de dolari.

Proiectul s-a bucurat de un succes imens. Sute de oameni au plătit până la 200.000 de dolari pentru a ocupa un loc în renumitul vehicul.

Printre primii pasageri se află şi un afacerist grec, stabilit în România.

×
Subiecte în articol: naveta spatiala
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close