Antena 3 CNN Externe Netanyahu a câştigat o majoritate lejeră pentru formarea noului guvern israelian

Netanyahu a câştigat o majoritate lejeră pentru formarea noului guvern israelian

Netanyahu a câştigat o majoritate lejeră pentru formarea noului guvern israelian
23 Mar 2015   •   17:04

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a obţinut o majoritate clară în urma negocierilor politice, care îi va permite să formeze o nouă coaliţie guvernamentală, transmite AFP, citând biroul de presă al preşedintelui de la Tel Aviv, Reuven Rivlin.

"Preşedinteşe ţării s-a întâlnit cu Yisrael Beitenu şi au căzut de acord ca Netanyahu să dispună de o majoritate de 67 de parlamentari din Knesset", se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt prezidenţial, Jason Pearlman.

Noul Cabinet va fi unul cu orientare politică de centru, iar coaliţia religioasă va dispune de 67 de locuri în noul Parlament.
Guvernul va fi susţinut de politicieni din Likud, condus de actualul premier, partidul lui Beitenu, de factură dură şi declarat făţiş împotriva arabilor, Casa Evreilor, de extremă dreapta, partidul ultraortodocşilor din Shas şi Uniunea Iudaistă Torah şi nu în ultimul rând, noua formaţiune de centru-dreapta, Kulanu, formată de cei care au "dezertat" din Likud şi sunt conduşi acum de Moshe Kahlon.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close