Antena 3 CNN Externe Noi ameninţări la adresa R. Moldova: "Acţiunile cu caracter DISTRUCTIV ale Moldovei ne pun în pericol"

Noi ameninţări la adresa R. Moldova: "Acţiunile cu caracter DISTRUCTIV ale Moldovei ne pun în pericol"

Noi ameninţări la adresa R. Moldova: "Acţiunile cu caracter DISTRUCTIV ale Moldovei ne pun în pericol"
de O.P.    |    31 Iul 2014   •   07:55

Autorităţile de la Tiraspol au apreciat, miercuri, că cooperarea între Republica Moldova şi NATO poate avea un impact negativ asupra situaţiei din Zona de securitate transnistreană şi s-a declarat îngrijorat de instalarea sistemelor antirachetă americane în România, relatează agenţia Novosti PMR.

Potrivit adjunctului ministrului transnistrean, Valeri Ignatiev, "participarea activă a Republicii Moldova în cadrul NATO constituie o ameninţare serioasă, care modifică considerabil echilibrul geopolitic în regiune".

"În afară de acţiunile cu caracter distructiv ale Republicii Moldova în Zona de securitate, o ameninţare puternică este instalarea sistemelor antirachetă americane în România", consideră Ignatiev.

"În ultima perioadă, pot fi observate mai multe aspecte negative legate de comportamentul militarilor moldoveni, care participă sau sunt cauza unor incidente" în regiune, a adăugat el.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close