Antena 3 CNN Externe Nord-coreenii pregătesc două TESTE NUCLEARE simultane? Datele îngrijorătoare furnizate de imaginile din satelit

Nord-coreenii pregătesc două TESTE NUCLEARE simultane? Datele îngrijorătoare furnizate de imaginile din satelit

Nord-coreenii pregătesc două TESTE NUCLEARE simultane? Datele îngrijorătoare furnizate de imaginile din satelit
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
04 Feb 2013   •   09:25
O sursă militară sud-coreeană a dezvăluit faptul că nord-coreenii s-ar pregăti pentru două teste nucleare, ce ar urma să fie efectuate simultan sau succesiv, relatează cotidianul Chosun Ilbo, în ediţia electronică.

Autorităţile din Coreea de Nord ar fi încheiat pregătirile la două tuneluri de la instalaţia Punggye-ri, din provincia Hamgyong.

Conform unei surse guvernamentale din Coreea de Sud, analiza imaginilor prin satelit arată o activitate intensă la un tunel din partea de sud a instalaţiei. Sâmbătă, zona a fost curăţată, iar personalul a plecat. Agenţiile de informaţii suspectează că aceasta înseamnă că un test nuclear este iminent.

Pregătirile la un tunel din partea de vest a instalaţiei ar fi fost încheiate mai devreme.

"Este posibil ca tunelul sudic să fie o diversiune, dar nu excludem posibilitatea ca regimul să efectueze teste nucleare simultan, în ambele tuneluri", a declarat o sursă militară.

Testele ar putea ajuta Coreea de Nord să producă focoase nucleare mai mici, care să poată fi ataşate unor rachete, dacă aceasta testează două dispozitive în acelaţi timp.

În 1998, Pakistanul a efectuat opt teste nucleare în două zile, care i-au permis să accelereze miniaturizarea armelor nucleare.













×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close