Antena 3 CNN Externe "Nu mi-a fost niciodată în viaţa mea atât de frică". Cel puţin şapte biserici incendiate în Niger, în manifestaţii violente contra Charlie Hebdo

"Nu mi-a fost niciodată în viaţa mea atât de frică". Cel puţin şapte biserici incendiate în Niger, în manifestaţii violente contra Charlie Hebdo

"Nu mi-a fost niciodată în viaţa mea atât de frică". Cel puţin şapte biserici incendiate în Niger, în manifestaţii violente contra Charlie Hebdo
de S.T.    |    17 Ian 2015   •   19:16

Cel puţin şapte biserici au fost incendiate sâmbătă la Niamey de către manifestanţi ostili caricaturii lui Mahomed publicate de săptămânalul francez Charlie Hebdo, iar violenţele continuau să se propage în capitala Nigerului, a constatat AFP.

AFP anunţa anterior că trei biserici au fost incendiate şi că Ambasada Franţei şi-a îndemnat cetăţenii "să evite orice ieşire".

Cele şapte lăcaşuri de cult au fost incendiate pe malul stâng al Niamey, potrivit unei jurnaliste AFP, care a văzut manifestanţi îndreptându-se şi către malul drept al capitalei, pe care există, de asemenea, numeroase biserici.

Numeroase baruri, hoteluri, magazine de băuturi sau diverse magazine aparţinând unor nemusulmani sau având însemne ale unor întreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.

"Unii dintre noi am rămas baricadaţi în casă. Mie nu mi-a fost niciodată în viaţa mea atât de frică", a declarat pentru AFP un mecanic creştin vest-african, baricadat în atelier împreună cu muncitorii săi.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii, şase grupuri de 200-300 de protestatari au fost numărate, care seamănă haosul în Niamey.

Manifestaţii spontane au loc şi la Maradi, un oraş situat între Niamey şi Zinder, al doilea cel mai important oraş din Niger, unde manifestaţii anti-Charlie Hebdo au degenerat, vineri, în revolte, soldate cu patru morţi şi 45 de răniţi.

×
Subiecte în articol: biserici Charlie Hebdo
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close