Antena 3 CNN Externe O tânără a fost inculpată în Franţa pentru că a vrut să intre în contact cu Al-Qaida

O tânără a fost inculpată în Franţa pentru că a vrut să intre în contact cu Al-Qaida

O tânără a fost inculpată în Franţa pentru că a vrut să intre în contact cu Al-Qaida
Sursa foto: Foto: alarabiya.net
de S.T.    |    04 Oct 2013   •   11:45

O femeie în vârstă de 21 de ani a fost inculpată joi la Paris fiind suspectată că a vrut să intre în contact cu ramura Al-Qaida din Peninsula arabică pe Internet, potrivit unor surse judiciare citate de AFP.
   
Arestată marţi dimineaţă în apartamentul său din nordul Parisului de către Direcţia centrală de informaţii interne, tânăra a fost inculpată pentru asociere criminală în relaţie cu o organizaţie teroristă şi a fost plasată în libertate sub supraveghere judiciară. Acesteia i s-a interzis să părăsească Franţa, conform sursei citate.
   
Cât timp a fost arestată, aceasta a declarat că a trimis mesaje către Aqpa, conform unei surse din cadrul anchetei. Descrisă ca fiind o "musulmancă radicalizată", aceasta s-a prezentat ca fiind studentă.
   
Tânăra petrecea multe ore consultând forumurile jihadiste, a adăugat sursa. Este această "consultare permanentă" care a permis poliţiei să o repereze. O anchetă preliminară a fost deschisă în martie 2013.
   
Tânăra citea frecvent Inspire, o publicaţie de propagandă anglofonă publicată online de Aqpa, ramura din Yemen a Al-Qaida. Destinată tinerilor Occidentali, Inspire conţine articole teologice, poveşti ale luptătorilor care cheamă la jihad, ţinte şi manuale practice.

×
Subiecte în articol: Franta paris
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close