Antena 3 CNN Externe ONU: Nu există probe oficiale privind utilizarea de arme chimice în Siria

ONU: Nu există probe oficiale privind utilizarea de arme chimice în Siria

ONU: Nu există probe oficiale privind utilizarea de arme chimice în Siria
Sursa foto: Foto: foreignpolicy.com
de M.Z.    |    06 Mai 2013   •   18:38
Comisia de anchetă internaţională independentă privind Siria, mandatată de ONU, a anunţat luni că "nu a ajuns la rezultate care să-i permită să conchidă că părţile aflate în conflict au folosit arme chimice".
 
Drept urmare, "Comisia nu este în măsură să comenteze aceste acuzaţii", adaugă un comunicat, care pare să respingă declaraţiile făcute presei de unul din membrii săi, procurorul elveţian Carla del Ponte, care a vorbit despre utilizarea gazului sarin de către rebeli, informează AFP.
 
"Potrivit mărturiilor pe care le-am strâns, rebelii au folosit arme chimice, făcând uz de gaz sarin", a declarat del Ponte, într-un interviu acordat postului de radio elveţiano-italian, în noaptea de duminică spre luni.     
 
Carla del Ponte este fost procuror al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Potrivit Siriei, statul evreu a atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică trei poziţii militare la nord-vest de Damasc, cu rachete lansate din avioane venite din Israel prin Liban.
 
Cel puţin 42 de militari sirieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 100 sunt de negăsit, după raidul israelian care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva a trei poziţii militare situate la nord de Damasc, a anunţat o organizaţie neguvernamentală.

Citeşte şi 
UE, îngrijorată de conflictul sirian: Lansăm un apel urgent, pentru a găsi o soluţie politică



 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close