Antena 3 CNN Externe Orgie sau protest? Sex, distracţie şi băutură, la manifestaţiile de pe Wall Street

Orgie sau protest? Sex, distracţie şi băutură, la manifestaţiile de pe Wall Street

Orgie sau protest? Sex, distracţie şi băutură, la manifestaţiile de pe Wall Street
11 Oct 2011   •   09:42

Manifestaţiile împotriva sistemului financiar american, sub lozinca "Să ocupăm Wall Street", iau amploare nu doar la New York, ci pretutindeni în Statele Unite. Unii dintre organizatorii protestelor sunt îngrijoraţi că acţiunea începe să atragă persoane dornice doar de distracţie sau violenţă, ceea ce o poate îndepărta de obiectivele sale.

Mişcarea de protest "Să ocupăm Wall Street" durează de 24 de zile şi este îndreptată, potrivit organizatorilor, împotriva inegalităţii sociale şi a lipsei de perspective pentru tineret. Militanţii  au instalat tabere de corturi la New York, Washington şi alte oraşe mari şi mici din Statele Unite, din Florida până în California.

Militanţii sunt hotărâţi să rămână, pe termen nedefinit, în tabere. Dar protestele şi mai ales mâncarea şi fondurile donate de asociaţii de binefacere au atras oameni fără adăpost şi chiar tineri dornici de petreceri, beţie şi sex. Aceştia pot da o imagine negativă întregii mişcări, ceea ce-i îngrijorează pe autenticii activişti.

O altă problemă sunt gunoaiele care se adună în multe din locurile protestelor. Militanţii refuză să colaboreze cu serviciile publice, dar încearcă să facă singuri curăţenie. Până acum, mişcarea a fost, în general, paşnică, dar sute de oameni au fost arestaţi pentru că au manifestat fără autorizaţie.


×
Subiecte în articol: Wall Street protest bautura
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close