Antena 3 CNN Externe Papa face apel la credincioşi: Fiţi activi pe reţelele de socializare

Papa face apel la credincioşi: Fiţi activi pe reţelele de socializare

Papa face apel la credincioşi: Fiţi activi pe reţelele de socializare
Sursa foto: Foto: Osservatore Romano / Reuters
de M.Z.    |    24 Ian 2013   •   14:48

Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat joi pe catolici să fie pe deplin prezenţi pe reţelele de socializare, acolo unde responsabilitatea şi raţiunea trebuie să învingă "informaţiile excesive" şi "senzaţionalul".

"Aceste spaţii, când sunt bine valorificate, contribuie la promovarea unor forme de dialog şi de dezbatere care, dacă sunt realizate cu respect şi atenţie pentru viaţa privată, responsabilitate şi fidelitate faţă de adevăr, pot promova în mod eficient armonia familiei umane", a spus Papa, potrivit France Presse.

După ce a subliniat că "reţelele de socializare fac parte din ţesutul social, nefiind o lume paralelă sau pur virtuală", Papa a spus că "dacă vestirea Evangheliei nu va fi cunoscută în mediul informatic, ea ar putea absenta din experienţa celor mulţi".

Facebook, Twitter şi altele reţele de socializare "au nevoie de angajamentul tuturor celor care sunt conştienţi de importanţa dialogului, a dezbaterii raţionale, a argumentării logice", a insistat suveranul pontif.

După ce la sfârşitul lunii noiembrie anunţa că îşi va face cont pe Twitter, după mai puţin de o săptămână, contul oficial al Papei Benedict al XVI-lea, @pontifex, a fost creat.

Citeşte şi Mâna dreaptă a Papei a provocat furori în Italia după ce a apărut pe coperta unei reviste mondene. E numit "George Clooney al Vaticanului"








×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close