Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Catolicii nu trebuie să procreeze ca iepurii

Papa Francisc: Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Catolicii nu trebuie să procreeze ca iepurii

Papa Francisc:  Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Catolicii nu trebuie să procreeze ca iepurii
Sursa foto: Foto: www.typologycentral.com
20 Ian 2015   •   08:35

Papa Francisc a apărat luni poziţia Bisericii cu privire la "a fi părinţi responsabili" şi a respins ideea potrivit căreia cuplurile catolice ar trebui să aibă cât mai mulţi copii, relatează AFP.
  
"Deschiderea faţă de viaţă este o condiţie a sacralităţii căsătoriei", a amintit Papa în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în avionul care îl ducea la Roma după o călătorie în Filipine, unde familiile sunt deseori numeroase.
   
Dar "acest lucru nu înseamnă că creştinii trebuie să facă în serie copii. I-am făcut reproşuri unei femei, însărcinate a opta oară după şapte cezariene: "Vreţi să lăsaţi orfani şapte copii?", i-am spus".
   
Chiar dacă "pentru cei săraci, copilul este o comoară", "exemplul acestei femei ţine de iresponsabilitate", a declarat el.
   
"Ea a spus: "am încredere în Dumnezeu". Dar Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzaţi-mi termenul, că, pentru a fi buni catolici, trebuie să fie ca iepurii", a afirmat el.

La Manila, Suveranul Pontif argentinian l-a apărat ferm pe Papa Paul al VI-lea şi opoziţia acestuia faţă de contracepţia medicală în enciclica Humanae Vitae în 1968.
 
"Paul al VI-lea se îngrijora din cauza neo-malthusianismului universal" care "caută un control al umanităţii", a explicat Francisc în avion. "El era un profet", a pledat el, subliniind că plata pensiilor şi reînnoirea populaţiei este ameninţată în multe ţări dezvoltate.
   
"Cuvintele-cheie pe care le apără Biserica sunt: părinţi responsabili. Cum se poate acest lucru? Prin dialog. Există în Biserică grupuri matrimoniale, experţi, pastori", a insistat Papa.

Încă o dată, Papa a denunţat "colonizarea ideologică" împotriva familiei tradiţionale, denunţând în special faptul că, în urmă cu 20 de ani în Argentina, un împrumut pentru construcţia şcolilor a fost condiţionat de folosirea în aceste şcoli "a unei cărţi în care se preda "teoria genului".
   
"Aceasta înseamnă colonizare ideologică: se colonizează un popor cu o idee, care vrea să schimbe mentalitatea sau structura. Se ia nevoia unui sărac ca oportunitate de intrare"  în existenţa sa, a explicat el.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close