Antena 3 CNN Externe Patru români au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru fraude bancare

Patru români au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru fraude bancare

Patru români au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru fraude bancare
Sursa foto: Foto: standard.co.uk
21 Aug 2014   •   18:20
UPDATE 18.20 - Cei patru români au fost condamnaţi, joi, de un tribunal din Londra, la pedepse cuprinse între un an şi şapte luni şi cinci ani şi trei luni închisoare pentru fraude bancare care au afectat peste 60.000 de clienţi din Marea Britanie şi din alte ţări, scrie The Guardian.


Ştire iniţială 17.30

Patru imigranţi români din Marea Britanie riscă să ajungă după gratii după ce au furat bani din conturile a peste 60.000 de oameni, scrie standard.co.uk.

Cei patru s-au folosit de camere video pe care le-au amplasat în apropierea bancomatelor din Marea Britanie şi cu ajutorul cărora au obţinut PIN-urile cardurilor folosite de clienţii bancomatelor.

Potrivit autorităţilor britanice, gruparea acţiona în special în nordul Londrei.

Cei patru, Florin Ioan Silaghi, 30 de ani, Vasile Daniel Pop, 30 de ani, Ovidiu Metac, 27 de ani, şi Adriana Alexandra Turc, 25 de ani, care au fost trimişi în judecată astăzi, şi-au recunoscut faptele.

Procurorul Catherine Pattison a precizat că 60.559 de carduri au fost compromise de această grupare, dintre care 36.000 aparţinând clienţilor din Marea Britanie.

Potrivit autorităţilor britanice, cele peste 60.000 de carduri clonate de grupul de români ar fi valorat peste 16 milioane de lire sterline pe piaţa neagră. Banii au fost transferaţi în Panama, România, Italia şi Columbia, a anunţat tribunalul din Londra.
   
Grupul a fost destructurat în decembrie anul trecut de poliţiştii din Marea Britanie, în colaborare cu cei din România.

×
Subiecte în articol: bancomat
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close