Antena 3 CNN Externe Pentru un AN de muncă au primit un salariu de 11 lei. Femeile pe care statul le-a UMILIT timp de 41 de ani

Pentru un AN de muncă au primit un salariu de 11 lei. Femeile pe care statul le-a UMILIT timp de 41 de ani

Pentru un AN de muncă au primit un salariu de 11 lei. Femeile pe care statul le-a UMILIT timp de 41 de ani
23 Oct 2012   •   10:23

Două femei din India au ajuns în Cartea Recordurilor cu un record deloc fericit. După 41 de ani de muncă, femeile câştigă cel mai mic salariu din lume. 

Akku şi Leela Sherigan, care sunt angajate să cureţe toaletele Institutului Guvernamental de Pregătire a Profesoarelor din sudul Indiei, au un salariu lunar de 15 rupii, astfel încât pentru un an de muncă nu câştigă mai mult de 180 de rupii, echivalentul a 2,58 euro, scrie Daily Mail.

Cele două femei, ambele în vârsta de 59 de ani, s-au angajat la Institut în 1971. Programul de lucru constă încă de atunci în curăţarea a 21 de toalete, de 3 ori pe zi, 7 zile pe săptămână.

În cei 41 de ani de muncă, acestea nu au primit nici un fel de mărire de salariu, deşi nu au lipsit niciodată şi nici nu au avut zile libere. Mai mult, de 11 ani, angajatorul a refuzat să le mai plătească, în urma unor neînţelegeri.

In anul 2001, Akku şi Leela au depus o plângere la tribunalul din Karnataka, lângă Goa.

Ravindranath Shanbhag, preşedintele unei fundaţii pentru Drepturile Omului, din Udupi, le-a ajutat pentru a ajunge cu dosarul lor la Curtea Supremă din India.

Deşi toate instanţele le-au dat verdict favorabil, femeile nu au primit încă niciun ban din salariul care li se cuvine.

Supărate de aceste condiţii, ele au aplicat acum la Cartea Recordurilor, la categoria cel mai mic salariu din lume.

Femeile vor ca povestea lor să fie astfel cunoscută şi să-şi primerască leafa cuvenită, astfel încât la anul, după 42 de ani de muncă, să se pensioneze.





×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close