Antena 3 CNN Externe "Plătim pentru criza creată de alţii". Spaniolii ies cu zecile de mii în stradă. Vor să paralizeze ţara în 14 noiembrie

"Plătim pentru criza creată de alţii". Spaniolii ies cu zecile de mii în stradă. Vor să paralizeze ţara în 14 noiembrie

"Plătim pentru criza creată de alţii". Spaniolii ies cu zecile de mii în stradă. Vor să paralizeze ţara în 14 noiembrie
de O.P.    |    08 Oct 2012   •   06:16
Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în marile oraşe din Spania, în semn de protest faţă de politica de austeritate draconică a Executivului de la Madrid. Reprezentanţii celor mai importante sindicate spaniole şi-au exprimat intenţia de a declanşa o grevă generală în noiembrie.

Protestele au început la prima oră în Madrid. 20.000 de persoane au ieşit în stradă, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului spaniol.

60 de mii de oameni au protestat în 57 de oraşe din Spania, la apelul celor mai importante sindicate spaniole. Sindicaliştii vor să declanşeze o grevă generală pe data pe 14 noiembrie.

Au avut loc 57 de proteste în toată ţară. Am discutat despre posibilitatea de a organiza o grevă generală în luna noiembrie în Spania şi alte ţări precum Portugalia, Grecia, Franţa şi Italia.

În opinia protestatarilor, bugetul Executivului de la Madrid pe anul 2013 va avea efecte dezastruoase asupra economiei naţionale.

Partenerii europeni au făcut presiuni asupra cabinetului lui Mariano Rajoy pentru a reduce deficitul public al ţării la 6.3% din PIB în acest an, 4.5 în 2013 şi 2.8 în 2014. Tocmai de aceea, Guvernul spaniol s-a angajat într-o politică de austeritate, ce preconizează economii de 150 de miliarde de euro în perioada 2012-2014.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close