Antena 3 CNN Externe Poliţia canadiană a dejucat un masacru la Halifax. Suspecţii plănuiau uciderea "unui număr mare" de oameni

Poliţia canadiană a dejucat un masacru la Halifax. Suspecţii plănuiau uciderea "unui număr mare" de oameni

Poliţia canadiană a dejucat un masacru la Halifax. Suspecţii plănuiau uciderea "unui număr mare" de oameni
Sursa foto: Foto:halifaxcourier.co.uk
14 Feb 2015   •   11:13

Poliţia din Noua Scoţie a anunţat că, în baza unui pont, a dejucat un complot care viza uciderea sâmbătă a unui "număr mare" de persoane la Halifax, capitala acestei provincii canadiene, relatează CBC News.
   
Potrivit postului canadian, poliţia a anunţat că a arestat trei suspecţi implicaţi în presupusul complot. Altul a fost găsit mort într-o casă din Timberlea, în aceeaşi provincie din sud-estul Canadei.
   
"Pot să vă spun că un pont din partea publicului a declanşat investigaţia iniţială", a declarat Brian Brennan, şeful Jandarmeriei Regale canadiene din Noua Scoţie. "Vrem ca oamenii să ştie că am aflat, am acţionat rapid şi am interceptat ameninţarea", a adăugat el.
   
Brennan nu a dezvăluit alte informaţii despre sursa informaţiilor.
   
El a spus însă că un bărbat şi o femeie au plănuit să se ducă sâmbătă într-o zonă din Halifax "cu scopul de a deschide focul pentru a ucide cetăţeni şi apoi să să se sinucidă".
   
Comandantul Jandarmeriei din provincie a precizat că pontul a fost primit joi dimineaţa. Potrivit informaţiei, un băiat în vârstă de 19 ani din Timberlea şi o femeie în vârstă de 23 de ani din oraşul american Geneva (Illinois) aveau acces la arme de foc şi prezentau o ameninţare semnificativă.
 
Poliţia l-a depistat pe băiatul în vârstă de 19 ani la Tiger Maple Drive în Timberlea, a pătruns în locuinţă şi l-a găsit mort, vineri. Rolul celorlalţi doi suspecţi bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, din Halifax, şi în vârstă de 17 ani, din Cole Harbour, urmează să fie stabilit în cadrul anchetei, a anunţat poliţia în noaptea de vineri spre sâmbătă.
   
Casa din Timberlea aparţine Patriciei Cody şi lui John Gamble, potrivit site-ului Guvernului provinciei.
   
Poliţia i-a arestat vineri, la ora locală 2.00 (8.00, ora României) pe bărbatul în vârstă de 20 de ani şi pe femeie pe Aeroportul Internaţional Stanfield din Halifax. Femeia sosea în Canada, iar bărbatul o aştepta.
   
Poliţia l-a arestat vineri, la ora locală 11.00 (17.00, ora României), pe celălalt băiat, în vârstă de 17 ani, la Cole Harbour.
   
"Credem că i-am arestat pe toţi indivizii cunoscuţi în acest caz şi că am eliminat ameninţarea. Nu căutăm alţi suspecţi, în acest moment, în legătură cu ancheta", a declarat Brennan.
    "
Nu aş caracteriza evenimentul ca terorist. I-aş clasifica drept un grup de indivizi cu anumite convingeri şi care voiau să comită acţiuni violente împotriva cetăţenilor", a subliniat el, fără să precizeze despre ce "convingeri" este vorba, dar indicând că "nu sunt de natură culturală".
   
Operaţiunea a implicat Poliţia din Haifax, Jandarmeria Regală, Departamentul american al Poliţiei din Geneva şi alte forţe de ordine.

×
Subiecte în articol: Canada
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close