Antena 3 CNN Externe Premierul turc acuză Siria că a devenit un "stat terorist"

Premierul turc acuză Siria că a devenit un "stat terorist"

Premierul turc acuză Siria că a devenit un "stat terorist"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    05 Sep 2012   •   14:39

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat, miercuri, regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că a devenit un "stat terorist", comiţând masacre împotriva populaţiei sale civile. 

"Regimul sirian a devenit un stat terorist", a declarat Erdogan în timpul unei reuniuni publice a formaţiunii sale politice, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AK), potrivit AFP.

De asemenea, Erdogan consideră că Turcia nu-şi poate permite "luxul de a fi indiferentă" cu privire la un conflict care dezmembrează vecinul său din sud.

Erdogan, care face adesea declaraţii ce-l vizează pe preşedintele Bashar al-Assad, a denunţat încă o dată "masacrele în masă" comise de regim împotriva populaţiei. "Bashar a intrat până la gât în sângele" concetăţenilor săi, a subliniat el, în faţa partidului său.

Turcia găzduieşte peste 80.000 de refugiaţi sirieni în nouă tabere. Pentru a opri fluxul de refugiaţi către teritoriul său, Ankara a cerut, săptămâna trecută, Consiliului de Securitate al ONU să creeze zone-tampon sub protecţie pe teritoriul sirian. Însă marile puteri nu au acceptat propunerea, care ar implica o acoperire militară.







×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan turcia Siria
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close