Antena 3 CNN Externe Premierul turc nu ţine cont de recomandarea SUA şi menţine programul vizitei în Gaza

Premierul turc nu ţine cont de recomandarea SUA şi menţine programul vizitei în Gaza

Premierul turc nu ţine cont de recomandarea SUA şi menţine programul vizitei în Gaza
de M.T.    |    23 Apr 2013   •   20:02

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan nu va ţine cont de recomandarea secretarului de Stat american, John Kerry, şi va menţine programul vizitei în Fâşia Gaza, care urmează să aibă loc la sfârşitul lunii mai, anunţă AFP, citată de Mediafax.

„Nu se pune problema modificării programului vizitei”, a fost comentariul sec al lui Erdogan.

Primul ministru turc va vizita Fâşia Gaza după întrevederea pe care o va avea cu preşedintele american Barack Obama pe data de 16 mai, la Washington.

Guvernul Turciei consideră că recomandarea lui John Kerry către Erdogan de a amâna vizita în Gaza este una „incorectă din punct de vedere diplomatic”.

„Este o declaraţie incorectă din punct de vedere politic. Guvernul nostru trebuie să decidă unde şi când se deplasează premierul sau alt oficial turc", a afirmat vicepremierul Bulent Arinc.

Declaraţia lui Kerry a fost făcută duminică, la finalul unei întâlniri pe care secretarul de Stat a avut-o cu premierul turc.

„I-am transmis premierului că ar fi mai bine să amâne această vizită. Credem că ar fi mai bine să aşteptăm condiţii mai favorabile”, a spus oficialul american.

×
Subiecte în articol: turcia SUA Recep Tayyip Erdogan John Kerry
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close