Antena 3 CNN Externe Preşedintele şi vicepremierul Ungariei, aşteptaţi la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc

Preşedintele şi vicepremierul Ungariei, aşteptaţi la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc

Preşedintele şi vicepremierul Ungariei, aşteptaţi la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2013   •   13:34
Preşedintele Ungariei, Ader Janos, şi vicepremierul Semjen Zsolt sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, informează Mediafax.

Surse din cadrul organizatorilor au declarat, vineri, că la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc şi-au confirmat participarea preşedintele Ungariei, Ader Janos, împreună cu soţia, şi vicepremierul Semjen Zsolt, precum şi alţi parlamentari din ţara vecină.

Potrivit acestora, ei se vor afla în vizită privată şi nu vor vorbi în calitate de politicieni, conform regulilor instituite de organizatorii pelerinajului, care nu vor ca evenimentul religios să aibă alte conotaţii.

Cei care vor asigura ordinea şi siguranţa publică în perioada Rusaliilor au estimat că la pelerinaj vor participa aproximativ 100.000 de persoane.

Unii dintre pelerini au ajuns deja la Şumuleu Ciuc, primul fiind un misionar voluntar care a pornit de lângă localitatea Pecs, din Ungaria, şi a parcurs pe jos aproximativ 1.000 de kilometri.

Moto-ul Pelerinajului de Rusalii din acest an este: "Fericită eşti tu, care ai crezut!" şi provine din Evanghelia după Luca (Luca 1,45).

Mesa de deschidere a pelerinajului va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Catedrala Franciscană din Şumuleu Ciuc şi va fi urmată de o noapte de veghe şi rugăciune.

Sâmbătă, la ora 12.30, va începe slujba de hram la altarul aflat pe şaua dintre munţii Şumuleul Mic şi Şumuleul Mare, oficiată de Ternyák Csaba, arhiepiscop de Eger şi vicepreşedintele Conferinţei Episcopale Catolice Maghiare.

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc are o tradiţie de 446 de ani, fiind considerat cel mai mare din Europa Centrala si de Est. 

 

×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close