Antena 3 CNN Externe Preşedintele Ucrainei îşi revizuieşte strategia militară pentru conflictul din estul ţării. Vezi ce presupune schimbarea

Preşedintele Ucrainei îşi revizuieşte strategia militară pentru conflictul din estul ţării. Vezi ce presupune schimbarea

Preşedintele Ucrainei îşi revizuieşte strategia militară pentru conflictul din estul ţării. Vezi ce presupune schimbarea
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    18 Aug 2014   •   22:00

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a inițiat luni o schimbare în strategia sa militară pentru conflictul din estul țării. Schimbarea presupune regruparea forțelor militare ucrainene în vederea izolării zonelor aflate sub controlul rebelilor și tăierea accesului acestora către frontiera rusă, informează AFP.

"Astăzi trebuie să examinăm din nou modalitățile operațiunii noastre militare, în condițiile noilor elemente apărute", a declarat Poroșenko.

Președintele ucrainean a făcut apel la o "regrupare de forțe" pentru "fragmentarea zonei controlate" de insurgenți și "împiedicarea aprovizionării acestora cu arme și echipamente" pe la frontiera cu Rusia, aflată încă parțial sub controlul separatiștilor.

Până acum, tactica utilizată de comandamentul militar ucrainean consta în încercuirea și asedierea principalelor bastioane ale insurgenților proruși, cu prețul unor lupte din ce în ce mai sângeroase, atât pentru forțele guvernamentale, cât și pentru civili. Armata se confruntă cu mari dificultăți în a intra în orașe, unde luptele ar putea provoca numeroase victime.

În context, Poroșenko a confirmat informațiile anunțate de autoproclamatul "premier" separatist Aleksandr Zaharcenko, care și-a exprimat vineri satisfacția în legătură cu faptul cu venirea mai multor blindate și a 1.200 de soldați din Rusia, unde aceștia din urmă au fost instruiți timp de patru luni. Informația a fost dezmințită de Moscova.

"O parte din acest material a fost distrus. Pentru ceea ce rămâne, luăm măsuri ca și acesta să fie distrus", a afirmat Poroșenko.

Kievul a afirmat săptămâna trecută că a distrus parțial o coloană de blindate care a pătruns pe teritoriul ucrainean, suscitând numeroase reacții de indignare din partea Occidentului și o dezmințire ironică din partea Moscovei.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close