Antena 3 CNN Externe Preşedintele Ungariei: Maghiarii nu s-au împăcat cu amintirea Tratatului de la Trianon

Preşedintele Ungariei: Maghiarii nu s-au împăcat cu amintirea Tratatului de la Trianon

Preşedintele Ungariei: Maghiarii nu s-au împăcat cu amintirea Tratatului de la Trianon
de M.T.    |    04 Iun 2013   •   18:19

Tratatul de pace de la Trianon, prin care două treimi din teritoriul Ungariei au fost cedate unor ţări vecine, este o amintire cu care maghiarii nu au reuşit încă să se împace, a declarat, marţi, preşedintele acestei ţări, Janos Ader, transmite agenţia de presă MTI, citată de Agerpres.

Declaraţia preşedintelui a fost făcută cu prilejul Zilei Coeziunii Naţionale, în cadrul unei întâlniri cu tineri etnici maghiari.

Oricine ignoră această traumă şi „se face că nu aude vocile tinerilor maghiari care trăiesc în alte ţări” ori poartă o campanie împotriva dublei cetăţenii „nu este un om de bună credinţă”, consideră Ader.

Janos Ader le-a oferit vizitatorilor săi - 38 de elevi de şcoală generală din comunităţi maghiare din Slovacia, Ucraina, România, Serbia şi Austria - un tur al palatului prezidenţial Sandor şi le-a mulţumit părinţilor şi profesorilor acestora pentru faptul că ajută tânăra generaţie să-şi menţină identitatea naţională şi cultura şi tradiţiile maghiare.

Parlamentul maghiar a declarat ziua de 4 iunie Zi a Coeziunii Naţionale în anul 2010, în amintirea semnării tratatului de pace de la Trianon, la 4 iunie 1920.

×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close