Antena 3 CNN Externe Primarul din Palermo, îngrijorat din cauza pierderilor umane în Marea Mediterană: Europa este afectată de "un genocid"

Primarul din Palermo, îngrijorat din cauza pierderilor umane în Marea Mediterană: Europa este afectată de "un genocid"

Primarul din Palermo, îngrijorat din cauza pierderilor umane în Marea Mediterană: Europa este afectată de "un genocid"
de S.T.    |    26 Iun 2015   •   09:06
Leoluca Orlando, primarul de stânga al oraşului Palermo, în Sicilia, a apreciat joi că Europa este afectată de "un genocid" din cauza pierderilor umane în Marea Mediterană.

Primarul a cerut libertate de circulaţie pentru imigranţi în Europa pentru a evita repetarea acestor drame, relatează AFP.
   
"Suntem afectaţi de un genocid", a declarat Orlando.
   
"În câţiva ani, noi, europenii, riscăm să fim făcuţi vinovaţi de genocid", a adăugat el.

Liderii europeni abordează criza imigranţilor. Ce măsuri au luat aceştia

   
În opinia primarului din Palermo, capitala Siciliei, posibilitatea de a intra legal în Europa este singura soluţie pentru a evita repetarea tragediilor în Marea Mediterană, unde mii de persoane mor în fiecare an încercând să ajungă în Europa la bordul unor ambarcaţiuni improvizate.

Uniunea Europeană se confruntă cu un aflux fără precedent de imigranți, care încearcă să ajungă pe țărmurile sudice al blocului comunitar plătind traficanți care îi îmbarcă pe nave precare și supraîncărcate.
   
"Atâta timp cât sirienii, în calitate de persoane care vin dintr-o ţară afectată în război, au dreptul la statutul de refugiat, de ce să le interzicem, spre exemplu, să ia un bilet de la Istanbul la Paris şi îi obligăm să treacă prin Libia, apoi să traverseze Mediterana", s-a întrebat Leoluca Orlando.



Primarul din Palermo s-a aflat la Roma cu ocazia unei reuniuni pe tema imigranţilor între şeful Guvernului italian, Matteo Renzi, şi reprezentanţi locali şi regionali.

Autorităţile italiene încearcă să găsească soluţii în criza imigraţiei clandestine, în contextul în care peste 60.000 de imigranţi au sosit de la începutul anului în Italia şi peste 1.800 au murit în timpul călătoriei.

×
Subiecte în articol: marea mediterana imigranti genocid
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close