Antena 3 CNN Externe Principesa Irina, eliberată din închisoare în aşteptarea procesului. Fiica regelui Mihai s-a declarat nevinovată la toate cele 12 capete de acuzare

Principesa Irina, eliberată din închisoare în aşteptarea procesului. Fiica regelui Mihai s-a declarat nevinovată la toate cele 12 capete de acuzare

Principesa Irina, eliberată din închisoare în aşteptarea procesului. Fiica regelui Mihai s-a declarat nevinovată la toate cele 12 capete de acuzare
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2013   •   10:10

Principesa Irina, a treia fiică a Regelui Mihai, va aştepta în stare de libertate procesul în care este acuzată că a organizat lupte ilegale de cocoşi. Un judecător din statul Oregon a decis eliberarea principesei şi a soţului său, fost ajutor de şerif.

Aceasta deşi procurorul a cerut menţinerea lor în detenţie, pe motiv că ar putea încerca să fugă în România. Procesul va începe la 15 octombrie.

Principesa Irina şi soţul său, John Wesley Walker, s-au declarat nevinovaţi la toate cele 12 capete de acuzare formulate împotriva lor. Potrivit procurorilor federali, ei ar fi organizat la ferma lor din Oregon cel puţin 10 lupte de cocoşi, însoţite de pariuri, fiecare cu un profit de 2.000 de dolari.

Cei doi au fost arestaţi joi, împreună cu alţi 26 de inculpaţi.

Procurorul a cerut menţinerea soţilor Walker în arest, pe motiv că ar putea cere azil în România sau în Elveţia, ţara natală a principesei. Judecătorul i-a eliberat, însă le-a confiscat paşapoartele şi le-a ordonat să poarte brăţări de supraveghere electronică.

Cei doi riscă pedepse grele cu închisoarea şi confiscarea fermei. Luptele de cocoşi sunt interzise de legile federale, pentru cruzimea lor.

Fiica principesei din prima căsătorie, Angelica Kreuger, citată de Associated Press, a fost surprinsă de arestarea mamei sale, deoarece ştia că aceasta a iubit întotdeauna animalele. Angelica spune că mama sa s-a izolat de familie şi şi-a schimbat comportamentul după ce s-a măritat cu John Walker, care, în opinia sa, a avut o influenţă negativă asupra ei.

"A devenit un fel de hippie", spune fiica principesei. "Mama mea este cam naivă, ca să spunem aşa. Ea nu-şi dă seama de părţile rele ale oamenilor". Ziariştii care au asistat la proces spun că, în instanţă, principesa Irina şi-a păstrat calmul, dar în discuţiile cu avocatul său a fost mult mai agitată.


×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close