Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare în statele musulmane. Imaginile infernului provocat de executarea unui cleric șiit

Proteste de amploare în statele musulmane. Imaginile infernului provocat de executarea unui cleric șiit

Proteste de amploare în statele musulmane. Imaginile infernului provocat de executarea unui cleric șiit
03 Ian 2016   •   11:50

Ambasada Arabiei Saudite din Iran a fost devastată de manifestanţi furioşi, după ce 47 de oameni condamnaţi pentru terorism au fost executaţi în regatul saudit. Printre ei se afla un cleric şiit foarte respectat, care critica sever regimul saudit  darnu a îndemnase niciodată la violenţă. Execuţiile au suscitat proteste în mai  multe state musulmane dar şi în Europa.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran, din Iran, a fost atacată sambata noapte de manifestanti furioşi, dupa executia liderului religios siit Nimr Baqir al-Nimr, potrivit Hurriyet Daily News, care citeaza AFP.

Manifestanţii au aruncat cu cocteiluri Molotov în ambasadă şi au reuşit să intre în clădire şi să o devasteze, înainte de a fi evacuaţi de poliţie.

Imagini postate, duminică, pe Twitter arată protestatari iranieni care au pătruns în ambasada saudită după ce s-au adunat în faţa clădirii pentru a denunţa execuţia clericului siit.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că oamenii politici din Arabia Saudită vor avea de înfruntat răzbunarea divină pentru moartea liderului şiit.

×
Subiecte în articol: proteste Arabia Saudita
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close