Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Suedia. Cel puţin 10 oameni răniţi, după ce manifestanţi cu feţele acoperite au aruncat cu pietre

Proteste violente în Suedia. Cel puţin 10 oameni răniţi, după ce manifestanţi cu feţele acoperite au aruncat cu pietre

Proteste violente în Suedia. Cel puţin 10 oameni răniţi, după ce manifestanţi cu feţele acoperite au aruncat cu pietre
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    25 Aug 2014   •   12:14
Cel puţin 10 oameni au fost răniţi într-un protest violent care a avut loc în oraşul suedez Malmo. Peste 1.000 de oameni au participat la un miting electoral al unui partid de extrem dreapta.

Violenţele au izbucnit în momentul în care mai mulţi manifestanţi cu feţele acoperite au aruncat cu pietre în forţele de ordine mobilizate la faţa locului.  
 
Poliţia călare a intervenit în forţă la Malmo, al treilea oraş ca mărime din Suedia, unde sute de oameni au ieşit în stradă pentru a-i asculta discursul unui lider extremist. Violenţele au izbucnit în momentul în care un grup de manifestanţi cu feţele acoperite au început să arunce cu pietre în forţele de ordine mobilizate.
 
Mai mulţi protestatari au fost călcaţi în picioare de caii poliţiştilor în momentul în care forţele de ordine au încercat să îi alunge cu forţa pe manifestanţii violenţi. Un alt membru al partidului de extremă dreaptă a fost lovit de o dubă a poliţiei.

Autorităţile au reţinut mai mulţi bărbaţi asupra cărora s-au găsit bâte şi lanţuri. Manifestaţia are loc în contextul campaniei electorale de dinaintea alegerilor parlamentare din Suedia. Scrutinul urmează să aibă loc pe 14 septembrie. 
 
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close