Antena 3 CNN Externe Reacția lui Donald Trump după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Reacția lui Donald Trump după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Reacția lui Donald Trump după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică
29 Apr 2017   •   08:47

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat vineri noaptea pe Twitter la lansarea unei rachete în Coreea de Nord, transmite DPA.

"Coreea de Nord a arătat lipsă de respect faţă de dorinţele Chinei şi faţă de foarte respectatul său preşedinte când a lansat azi o rachetă, deşi fără succes. Rău!", a scris Trump.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică dintr-o zonă la nord de capitala Phenian, a anunţat statul-major interarme din Coreea de Sud, într-un comunicat citat de Yonhap.

Militarii sud-coreeni afirmă că a fost un test nereuşit. Lansarea a fost efectuată înspre nord-est, la ora locală 5.30 (23.30 ora României), din provincia nord-coreeană Pyeongan de Sud.

Oficiali americani au declarat agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, că a fost probabil o rachetă cu rază medie cunoscută sub denumirea de KN-17, care s-a dezmembrat după câteva minute de la lansare. Căpitanul-comandor Dave Benham, purtător de cuvânt al comandamentului american din Pacific, a declarat că racheta nu a ieşit de pe teritoriul Coreei de Nord şi nu a reprezentat o ameninţare pentru America de Nord.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Coreea de Nord
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close