Antena 3 CNN Externe Record negativ. Mai mult de un sfert din populaţia acestei ţări nu are un loc de muncă

Record negativ. Mai mult de un sfert din populaţia acestei ţări nu are un loc de muncă

Record negativ. Mai mult de un sfert din populaţia acestei ţări nu are un loc de muncă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    24 Ian 2013   •   11:36

Şomajul din Spania a atins un nou record maxim în ultimele trei luni ale anului trecut, când aproape 26% din populaţie nu avea un loc de muncă, ceea ce înseamnă 6 milioane de şomeri, potrivit Bloomberg.

Pentru trimestrul al treilea al anului 2012, datele anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică de la Madrid indică cel mai ridicat şomaj din 1976, an în care Spania a trecut la democraţie.

Aşadar, un sfert din populaţia Spaniei a rămas fără un loc de muncă, după ce guvernul aflat la putere de un an a introdus cele mai dure măsuri de austeritate din istoria democratică a ţării.

În plus, Fondul Monetar Internaţional a înrăutăţit miercuri estimarea privind creşterea economică a Spaniei în 2013, de la -1,4% la -1,5%.

Banca centrală a anunţat că recesiunea s-a adâncit în trimestrul al patrulea al anului trecut din cauza măsurilor de austeritate.

Guvernul condus de Mariano Rajoy a adoptat cinci programe de austeritate în cele 12 luni de când se află la putere, inclusiv creşterea taxelor pe consum, scăderea ajutoarelor de şomaj şi a salariilor din sectorul public, însoţite de concedieri în rândul bugetarilor.




×
Subiecte în articol: Spania somaj loc de munca
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close